m11
Selvom du er den store cykelentusiast, så kan det også godt være at du har en vis passion for madlavning. Om ikke andet kræver det en god portion energi og brændstof for at du kan overleve en længere cykeltur på de danske landeveje. Men i og med at begge hobbyer kan være relativ tidskrævende, så føler du måske at du nogle gange må vælge den ene frem for den anden.  

madlavning

Du behøver ikke at droppe det ene for det andet

Hvis du tit føler at du har stået i en situation, hvor du måtte vælge hvorvidt du ønskede at gå i gang med en større og mere kompliceret ret i køkkenet, eller om du hellere ville ud og cykle. Så har du måske længtes efter nogle tilberedelses metoder, der kunne gøre at du kunne gå lidt væk fra kødgryderne.  

Til dit store held så findes sådanne metoder faktisk. Du kan nemlig vælge at begynde at eksperimentere med sous vide. Det smarte ved at gøre brug af en sous vide, er at du dermed slipper for at lang tilberedelsestid betyder gryderetter eller risiko for en tør steg. 

Brug blot en sous vide 

Det kan være at du ikke helt er bekendt med hvad en sous vide egentlig er. Men du har faktisk højst sandsynligt prøvet at spise noget er tilberedt ved hjælp af denne. For der findes en del kokke som vælger at bruge en sous vide i tilberedning af for eksempel bøffer, da de på den måde kan have mange klar med den helt rigtige farve i kernen, men som ikke behøver at skulle serveres lige nu og her. 

For med en sous vide får du mulighed for at styre temperaturen på den givne ingrediens, derved undgår du risikoen for at brænde den af på ydersiden og have en rå midte, eller over stege den så den er tør og trist hele vejen igennem.

Derudover gør den længere tid hvor kødet er under tilberedning at selv billigt kød kan blive utrolig mørt. 

rødt-kød

Passer ind i et hvert køkken

En anden smart ting ved at kaste sig ud i brugen af en sous vide, er at du nu har en undskyldning for at købe et nyt stykke udstyr. Dog denne gang til køkkenet og ikke cyklen. Du behøver ikke at bekymre dig om hvordan du skaber plads til en sous vide i dit køkken, for hvis du ikke ønsker at købe den helt store maskine udgave, så kan du blot vælge at købe det man kalder en steba sous vide. Denne skal nemlig blot monteres til en gryde eller anden form for beholder, hvori du kan lave vandbadet som maden skal tilberedes i. 

Snup en cykeltur mens maden passer sig selv  

Det kan også frigøre utrolig meget tid at bruge en sous vide. For vælger du for eksempel at lave en steg, så kan du ved at sætte vandbaseret til omkring 55 grader, lade den stå i op til 6-8 timer. Netop kød er der mange der synes er svært at tilberede og tit kræver det at man er meget over det og holder øje med det. Men med en sous vide slipper du helt for denne bekymring.

I stedet kan du så bruge tid på alle mulige andre ting. Det kunne for eksempel være at få taget ud på en dejlig lang cykeltur inden den står på oprydning og den sidste klargørelse inden gæsterne træder ind af døren eller familien forventer aftensmad.

Uanset hvad skal du dog huske at afsætte tid til at hurtigt kunne stege kødet på en varm pande, så du får en lækker sprød skorpe og det ikke bare ligner en klump kogt kød.